Автентична батенбергова сабя от 1885-а - годината на Съединението на Княжество България и Източна Румелия - бе един от най-ценните подаръци, които кметът Пламен Стоилов получи по повод 55-тия си рожден ден. От едната страна на оръжието пише - „За храброст“, а от другата - „С нами Бог“. Това беше изненадата на общинските съветници от ВМРО Галин Григоров и Иво Пазарджиев, които поднесоха своите благопожелания към кмета по обед. 
Фен артикули - тениска, суитшърт и чанта на една от любимите му рок групи „Рамщайн“, беше подаръкът от служителите от най-младата общинска дирекция „Европейско развитие“.  
Сред по-атрактивните подаръци бе и рицарски шлем, с който го изненадаха председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев и неговата съпруга и общински съветник Марияна Иванчева. Шлемът всъщност ще е в комплект с желязната рицарска ръкавица, която кметът получи за миналия си рожден ден от семейство Иванчеви. 
Дамската част от екипа на кмета пък се превъплъти в ролята на агенти и облечени в черни костюми с тъмни очила и слушалки му осигури солидна охрана. Втората част от изненадата беше емоционална и свързана с изпълнение на вокална група „Дунавски полъх“ при Съюза на ветераните с ръководител Вили Икономов.  
Художникът Валентин Георгиев дари рожденика с шарж, а директорката на училище „Отец Паисий“ Биляна Алексиева го изненада с картина на възпитаник на училището, участвал в национален конкурс. 
Своите благопожелания към Стоилов поднесоха и от администрацията на община Гюргево.
Кметът беше засипан с цветя и поздравителни адреси от различни институции, а стотици русенци поднесоха своите пожелания по телефона и във Фейсбук.