Двама братя от Разград са осъдени за кражба на вещи от апартамент на стойност 1235 лева и присъдите им вече са потвърдени от Русенския окръжен съд. По-големият И.И., който вече е осъждан за кражба, отива в затвора за една година, а по-малкият, който помагал на батко си, е осъден условно на шест месеца затвор с изпитателен срок от две години.
Братята живеели в Русе, нямали пари и решили да си ги набавят, като оберат нечие жилище. Набелязали си един апартамент и започнали да го наблюдават. На 5 декември 2015 година семейство В. и Ю. Г. излезли от дома си рано сутринта. Големият брат видял това и след като се убeдил, че в жилището няма никой, решил да действа. 
Той се промъкнал в апартамента през малък прозорец на кухненския бокс. По-малкият брат останал отвън, за да охранява батко си. И.И. огледал какво има в жилището и си харесал два цветни телевизора, лаптоп, фотоапарат, мобилен телефон, мъжки часовник, не пропуснал дори и касичката с дребни монети на обща стойност 5 лева, събирани от съпрузите. Изнесъл всичко през терасите на апартамента. Малкият Н.И. чакал долу, поел всички вещи и ги складирал в близките храсти. Малко по-късно баткото ги пренесъл с колата си на тайно място.
Пет дни след кражбата двамата братя отишли в питейно заведение, където се срещнали със С.П. Знаели, че се занимавал с поддръжка и ремонт на мобилни телефони. Предложили му да купи крадения лаптоп и един от телевизорите за 500 лева. Когато С.П. включил компютъра, за да го провери, видял на монитора снимка на жена на средна възраст, която разпознал, тъй като познавал окраденото семейство. Не се договорили за цена с продавача, но записал телефона му в случай, че се намери клиент.
През това време братята успели да продадат двата телевизора и лаптопа, а парите от касичката похарчили.
На следващия ден съпругът на дамата от снимката се обадил на С.П., разказал му за кражбата от дома си и мъжът свързал това със срещата си с двамата братя. Решил да помогне да се сложи край на престъпната история. Позвънил на И.И. и го питал дали още продава компютъра. тъй като той вече бил продаден, по-големият брат му предложил крадените фотоапарат и ръчен часовник. Уговорили си среща, за която С.П. съобщил в полицията. И.И. обаче забелязал полицейските коли на уговореното място и хукнал да бяга, като изхвърлил фотоапарата и часовника. Усилията му да се спаси се оказали неуспешни, а по-късно бил задържан и по-малкият му брат.
Решението на Окръжния съд е окончателно.