Прокуратурата, директорът на областната дирекция на МВР ст.комисар Теодор Атанасов и сектор „Вътрешна сигурност“ в дирекцията проверяват сигнал за полицейски произвол срещу 21-годишно момиче. Според жалбата на Пламена Петкова тя попада в кошмара след съгласие да помогне на приятел да се спаси от наказание за пътно нарушение, като поеме вината за него. Когато обаче се явява в КАТ и разбира, че за провинението на Красимир Тонев /имената и на двамата участници в случая са сменени заради неприключилото разследване/, което се съгласила да й бъде приписано, се предвиждат 400 лева глоба и отнемане на книжката за 6 месеца, размисля.
През ноември миналата година колата на Красимир Тонев е засечена от стационарната камера на КАТ до бензиностанцията на „Лукойл“ по булевард „България“ с доста над допустимата скорост. На собственика е изпратен електронен фиш за извършеното нарушение. Тогава той скроява план как да излезе чист от ситуацията и уговаря приятелката на гаджето си да каже, че тя е карала. В името на приятелството Пламена се съгласила и отишла заедно с Красимир в КАТ, но след като чува какви са санкциите, отказва да ги изтърпи без вина и не подписва никакви документи.
Това отприщва гнева на Красимир и той започва да я залива със заплашителни телефонни обаждания и SMS-и да се признае за виновна за засечката на булевард „България“, оплаква се момичето.
Бурният натиск докарва Пламена до депресия. Тя се затваря вкъщи, спира да ходи на работа, а кризата се задълбочава, когато в натиска се включва и служител на КАТ. Пътният полицай започва да използва служебното си положение, за да стресира момичето и я вика в КАТ, за да разпише и получи издадения на нейно име електронен фиш, свидетелства работодателят й.
Покрай проблемите на служителката си той се запознава с историята и я съветва да се яви в Пътна полиция, да обясни ситуацията и да сложи край на заплахите. Дори отиват двамата в КАТ, но Пламена е извикана да се качи сама в кабинета на шефа на административни наказания, казва работодателят.
Началникът извика свидетели, сред които  и служителят, който системно ме притискаше по телефона и вместо да ми дадат възможност да обясня, че аз не съм карала колата на Красимир на булевард „България“, мъжете в униформи се опитаха насила да ме приближат до бюрото да подпиша фиша. Аз твърдо отказах, успях да се измъкна и веднага излязох от сградата, заяви в телефонен разговор с „Утро“ Пламена.
По-късно след собствено разследване шефът на момичето е убеден, че Красимир и полицаят, който й звъни по телефона са близки приятели и дори се появяват съмнения за злоупотреба с личните й данни.
Затова я съветва да подаде жалба в Районна прокуратура и по случая веднага е разпоредена проверка. 
Действително съм разпоредил разследване дали е извършен полицейски произвол. Засега данните сочат, че спрямо момичето няма извършено нарушение от полицейските служители, които тя споменава в жалбата си, каза вчера директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов.
Проверка по случая е разпоредена и на сектор „Вътрешна сигурност“ към ОДМВР, която трябва да уточни дали данните на Пламена са взети от системата на МВР или са попълнени от Красимир, защото докато тече проверката, момичето е получило електронен фиш за превишена скорост на стойност 400 лева, както и акт за неизпълнено полицейско разпореждане, когато е била в кабинета на началника на отдела за административни наказания в КАТ. 
Резултатите от проверката се очакват най-късно да края на месеца.