Георги ХРИСТОВ
Потомък на легендарни борци от разградската школа ще бъде пратеник на Световната федерация за международния турнир „Дан Колов-Никола Петров“ в Русе, научи „Утро“. Левент Шен ще бъде аташиран в „Булстрад Арена“ в качеството си на така наречения неутрален съдия. На практика обаче той ще има функциите на главен арбитър.
Шен е внук на Лютфи Ахмедов и син на Шукри Лютфиев, които спечелиха много медали за България на най-големи първенства. Левент Шен и баща му живеят в Турция.
За турнира в Русе ще пристигнат още звездите от близкото минало Ефраим Камберов и Нермедин Селимов. Роденият преди 60 години в търговищкото село Врани кон Камберов също живее в Турция. Когато бе на 32 години, той се пресели в Истанбул и с трикото на южната ни съседка спечели последния си медал - бронз от европейско първенство.   
„Горд съм, че направих по нещо и за двете държави. В България съм роден, сега съм в Турция, но повечето ми приятели са българи“, каза преди време пред bTV Камберов, който преди две години стана почетен гражданин на Омуртаг.
Нермедин Селимов е роден през 1953 години в кубратското село Бисерци. Той е бронзов медалист за България от олимпийските игри в Москва. Печели и две титли от европейски първенства. Селимов също емигрира преди години в Турция, а сега ще дойде в Русе в компанията на бившия известен борец от Бургас Стефан Иванов-Чесъна.