Димитър ДРАГАНОВ
Положителни финансови резултати за дейността си през миналата година постигна „Свободна зона - Русе“ ЕАД, каза вчера пред „Утро“ изпълнителният директор Звезделина Минкова след приключване на финансовата 2016 година. Тя конкретизира, че в резултат на ефективно управление на активите и добре организирана финансова политика дружеството  реализира ръст на печалба с 23% спрямо предходната 2015-а.
Приоритет за „Свободна зона-Русе“ е да запази положителните финансови резултати и през тази година. В тази връзка от този месец дружеството е въвело изменения на тарифата и общите условия с цел привличане на нови клиенти и предоставяне на гъвкави и справедливи условия на настоящите си партньори. В момента на територията на зоната работят 50 фирми - пет от тях са за производство, останалите 45 се занимават със спедиторска дейност, уточни Минкова. И сподели, че Бизнес програмата на дружеството за 2017 година предвижда подобрение на складовата база и инфраструктурата.
„Свободна зона - Русе“ представлява територия с особен законодателен статут, която предлага добри възможности за бизнес и стокообмен между търговци, отлични складови площи и услуги, свързани с логистика и дистрибуция на стоки.