30 жители на село Бъзън посетиха и огледаха действащата асфалтова база на „Автомагистрали Черно море“ в Бургас, за да се запознаят на място с технологиите и да вземат решение ще се съгласи ли селото да бъде изграден бетонов възел и асфалтосмесител, каквито намерения има фирмата. В тази връзка на 9 април в салона на читалището ще се проведе събрание, на което инвеститорите ще представят подробно проекта, а всички жители на Бъзън ще могат да изкажат мнения и да се излезе с единно становище. Всъщност посещението на групата от 30 души, включително и кмета на селото Василена Цанкова, беше организирано и за сметка на „Автомагистрали Черно море“, тъй като жителите на селото са разделени на два лагера. 
Хората видяха, че няма нищо притеснително и че става въпрос за нова технология, при която подгряването е с газ, а не мазут. Бяха дадени отговори на всички поставени въпроси, като стана ясно, че ще се обособи зона за озеленяване, ще се разкрият нови работни места на територията на общината и ще се подпомогне обновяването на пътната инфраструктура, каза за „Утро“ Цанкова. Тя самата също е била категорично против изграждането на бетонов възел, но на място се е убедила, че не е мръсно, не мирише и нещата не са такива, каквито голяма част от хората си ги представят. Кметицата подчерта, че е склонна да каже „да“, ако хората са съгласни, и допълни, че не е редно еднолично един кмет да взема решение. Тя посочи още, че представителите на фирмата искат да се съобразят с хората в селото и че по техните думи няма да направят нищо, ако не получат съгласието на жителите на Бъзън. 
За нас остава надеждата, че от „Автомагистрали Черно море“ ще си спазят поетите ангажименти и всичко ще е за доброто на селото, каза още Цанкова.