Криминалисти от Русе и Разград разкриха депо за крадени мерцедеси в Дряновец в съвместна акция, тръгнала след кражба на „Мерцедес Вито“ със силистренска регистрация в събота от паркинг на улица „Рига“ в Русе.
Сигналът за изчезналия микробус е получен във Второ РУ и по него веднага започнала интензивна работа. През миналата година в Русе имаше две кражби на бусове от същата марка и модел и тогава са получени сведения, че в къща в разградското село Дряновец редовно влизат такива автомобили и после сякаш потъват вдън земя. Поредната кражба била дълго чаканият момент за проверка на версията, че в Дряновец има серийни крадци на бусове с трилъчева звезда на предната маска. 
Двете областни дирекции бързо синхронизирали действията си и след часове атакували въпросната къща. Находките вътре надхвърлили очакванията. Откраднатият от Русе бус бил открит цял, със сменени табели за безопасно придвижване от Русе до Дряновец. На метри от него са открити различни части от бусове „Мерцедес Вито“ и било установено, че те са от откраднатите миналата година в Русе автомобили. Наред с тях са открити и много други части за мерцедес, чийто произход се установява. 
В кражбите е уличен собственикът на къщата, а негов съселянин е разследван за съучастничество, защото в къщата му са намерени и иззети заготовки за автомобилни ключове и други инструменти, използвани за престъпната дейност. Намерена е и колата, с която двамата мъже са се придвижвали до Русе и обратно до Дряновец. Те са докарани в следствения арест в Русе, работата с тях продължава.