Известна на полицията с измамите си арменка влиза в затвора за една година. Причината за крайната мярка е, че Хайоц Нишалян на три пъти взела от възрастна жена 400 лева, която излъгала, че ще  помогне да й увеличат пенсията.
На 27 септември миналата година Нишалян видяла в чакалнята на Централна гара, че пенсионерка продава прясно мляко. Тя веднага я преценила като доверчива жена, набързо скроила план как да я измами и завързала разговор с нея. Жената била от Две могили, имала малка пенсия и си докарвала някой лев от продажбата на мляко от кравата, която гледала. Нишалян веднага я попитала дали иска пенсията й да бъде увеличена. След като получила положителен отговор, доверила, че има позната, която ще помогне, но трябва да й се плати за услугата.
Жената се съгласила, а Нишалян на момента импровизирала телефонен разговор с някоя си Роси. След като приключила, казала, че първоначално трябват 70 лева, за да се задейства процедурата. Възрастната двемогилчанка обаче имала само 20, затова поискала 50 лева назаем от нейна съгражданка, която била в чакалнята, и дала исканата сума на Нишалян. Арменката като видяла, че нещата й се нареждат, казала на бабата, че трябват още 180 лева - уж че Роси се обадила току-що и ги поискала, за да увеличи подобаващо пенсията й. 
На следващия ден, 28 септември, около 10 часа измамничката и жертвата й се срещнали пак на гарата и жената й предала исканите 180 лева. Наглата Нишалян обаче я сюпризирала, че трябват още 150 лева за подкуп на тримата лекари от ТЕЛК, които трябвало да дадат становище за увеличаване на пенсията. Уговорили се това да стане на следващия ден, но историята не свършва дотук. След като взела и тези 150 лева, Нишалян поискала още 230 лева, защото „се появили допълнителни пречки за Роси“. Двете жени трябвало да се видят на 30 септември в 11 часа пак на Централна гара.
След като се прибрала в Две могили, пенсионерката отишла до внука си да иска назаем 230 лева. Когато той разбрал за какво са й на баба му парите, разбрал, че тя е станала жертва на измама. Внукът приготвил парите, отишъл с възрастната жена на гарата и се обърнал за помощ към дежурния граничен полицай. Той описал банкнотите и когато те преминали в ръцете на измамничката, я арестувал. 
В хода на следствието Нишалян възстановила на пенсионерката взетите с измама 400 лева, но въпреки това състав на Районния съд я изпрати за една година в затвора при първоначален строг режим.