Пиян шофьор на плевенско пежо бе заловен, след като четири полицейски патрулки над 6 часа го чакаха да тръгне от кръстовището на „Борисова“ с „Ген.Скобелев“.
Екшънът се разигра в събота малко след 10 часа на три метра от светофара на едно от най-оживените кръстовища в Русе. Изненадващо мургавият шофьор спира, тъй като му се спукала предната дясна гума. Минаваща оттам патрулка на Първо РПУ, след като вижда авариралия автомобил, обръща и спира пред него. 
При проверката на документите униформените забелязаха, че водачът едва стои на краката си и не знае какво да направи с гумата. Тъй като колата не е в движение, те не можеха да го санкционират за шофиране след употреба на алкохол и повикаха майстор да смени гумата, за да може да тръгне. 
Пияният тарикат обаче си купи пица и кисело мляко и седна на тротоара да си я хапне, докато майсторът сменяше спуканата гума. След това отиде до денонощния бар „Михаел“ на отсрещната страна на кръстовището и похапна супа. Униформените обаче също влязоха вътре, а шофьорът излезе от бара. Като отиде до колата си обаче, той видя, че наоколо са спрели вече четири патрулки, вероятно разбра, че ще го дебнат да тръгне, седна на предната дясна седалка на автомобила си и заспа. И то толкова дълбоко, че даже започна да хърка звучно. Минувачите започнаха да се обръщат да видят откъде идва гръмкото изпълнение. В това време на всички останали шофьори им се налагаше да заобикалят спряната на кръстовището кола.
Полицаите с патрулките се изтеглиха в четирите ъгъла на кръстовището, готови да чакат наглия пиян шофьор да се наспи, ако трябва и до 19 часа, когато изтича смяната им, но да го заловят зад волана в нетрезво състояние. Засадата продължи над 6 часа. 
Малко преди 17 часа шофьорът се събуди и като видя, че няма униформени, тръгна. Но още щом зави по „Скобелев“, бе спрян от полицаи. Дрегерът показа над 1.2 промила, след което номерата на пежото бяха свалени, книжката му бе отнета, а той бе изпратен да даде кръвна проба в болницата.