За осма поредна година русенският младежки Ротари клуб Интеракт подема акцията „Купи и дари“. На 12 и 13 април пред двата магазина „Кауфланд“ и пред „Метро“ русенци ще имат възможност да купят продукти освен за себе си, също и за семейство в нужда, които ротарианците ще им занесат. Миналата година подпомогнахме за Великденскитепразници 182 семейства, казаха вчера на пресконференция от русенската Ротари. Тази акция, както и много други, те посвещават на 80-годишнината от чартирането на първия русенски клуб на 12 декември 1936 г. Сред основателите са банкерите Бурови, търговецът Георги Мушанов, д-р Симеон Хитов, син на войводата Панайот Хитов, тогавашният кмет Кирил Старцев и др. 
За подпомагането на ценни образователни, здравословни, социални и художествени каузи говориха президентите на двата русенски клуба „Русе“ и „Русе - Дунав“ Свилен Кунев и Евгени Велковски. Предстоящата работа очерта Емил Коцев, който през юни ще стане дистрикт гуверньор за България. А председателят на комисията за младите поколения Елена Игнатова очерта и други предстоящи инициативи, също с посвещение на юбилейната годишнина. На 17 април в парка в 11 ч започват игри и забавления под наслов „Великденско съкровище“, на 28-и е концертът „Заедно“ в зала „Русе“, през май ще има футболен турнир, а на 13 май от 18 ч ще бъде концертът на обичаната певица Тони Димитрова и три русенски рок групи Soda A‘coustic, Waveslave и Trotilla Flat. 

Отговори и спечели
Продължава играта „Опознай Ротари“, организирана от РК „Русе“ и РК „Русе Дунав“ в партньорство с „Утро“. Условието е да се отговори правилно на въпросите, които ще бъдат задавани в осем последователни седмици на страниците на вестника, а наградата за победителя е 200 лева. Ето какъв е вторият въпрос:
2. Кои са авенютата на служба в Ротари?

Отговорите си изпрашайте та имейл [email protected] с име и телефон за връзка до 12 май.