26-годишен моторист оцеля по чудо, след като кола го удари и го прати под софийски тир. Георги С. бе откаран в болницата с линейка, където са установени счупвания на кости по лицето. Пациентът е настанен в Неврохирургия, като според лекарите здравият шлем е предпазил главата му от фатален удар.
Сигнал за катастрофа срещу бензиностанция „Лумакс“ на бул.“България“ е получен в полицията в 12.20 часа вчера. На място пристигна екип на КАТ заедно с началника на Пътна полиция гл.инспектор Михаил Манов. Огледът показа, че сблъсък е станал докато русенско пежо изпреварва мотора в платното към Дунав мост, който се озовава под ремаркето на спрян на тротоара камион. Виновният автомобил продължил напред, докато се блъсне в подпора на указателна табела, при което предната ми дясна гума му излязла от джанта.
В пежото бяха двама младежи на 20-25 години. И двамата имат охлузни рани по лицата и отдалеч си личеше, че са пияни, казаха за „Утро“ свидетели на извършената им полицейска проверка. 
Тестът с дрегер установи, че собственикът на колата, който е бил зад волана, е с 2.17 промила, а другото момче е с 1.43 промила. 
Двамата обаче бързо скроиха наивната до глупост лъжа, че колата всъщност била карана от тяхна позната, а те само се возели. В театъра се включи и младо момиче, което след 20 минути бе докарано на място с кола и започна да обяснява, че се уплашило от удара и си тръгнало, но после решило да се върне.
Край на цирка сложи намесата на мобилната криминалистична лаборатория, която дойде на място и набързо свали отпечатъци от автомобила и волана, които доказаха, че колата е карана от собственика си, който ще трябва да се яви пред съда. Досъдебно производство за лъжесвидетелство е образувано и срещу жертвоготовната приятелка, която най-вероятно също ще се нуждае от добър адвокат.