Дългоочакваният ремонт на осеяния с дупки и пропадания път във ветовското село Писанец започна от вчера, като наред със запълването на ямите се обновяват и тротоарите. Пътната настилка беше в окаяно състояние, а кметът на селото Виолета Неделчева и живеещите в селото многократно алармираха, че целият участък от входа до изхода на Писанец е разрушен и е наложително да бъде ремонтиран. Проблемът с пътната настилка в селото се появи през лятото миналата година, след като три месеца се използваше като обходен маршрут заради ремонта на моста над река Бели Лом. Тогава трафикът на автомобили до 3.5 тона беше насочен през Писанец, а за тежкотоварните през Червена вода, но въпреки обявения обходен маршрут голяма част от водачите на тирове не спазваха указанието и минаваха през Писанец. Това доведе до множество пукнатини, дупки, а пътната настилка беше разсипана.  
Наред с кърпежите по асфалта и ремонтите на разбитите тротоари екипите на Пътното управление извършват почистване на останалите материали - сол, луга след зимното поддържане на пътя. Наред с това се премахват и обраслите храсти по банкетите, за да се създаде нормална пътна обстановка. Подобни дейности се извършват и по пътя Русе-Бяла. Тази поддръжка е целогодишна, но целта на Пътната агенция е ремонтните дейности да приключт до великденските празници, когато се очаква засилен трафик. 
Не съм уводомена за извършването на ремонтните дейности, но по пътната отсечка имаше много зейнали дупки и пропадания, каза кметът на селото Виолета Неделчева.
Заради частични ремонтни дейности по асфалтовата настилка в Писанец участъкът има необходимата пътна сигнализация, а движението се регулира от сигналисти. От Пътната агенция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание.