Футболистите на „Дунав“ ще затворят утре редовния сезон в Първа лига с домакински мач срещу „Славия“. Двубоят на „Лудогорец Арена“ ще започне в 17.30 часа.
Залогът в тази среща е сериозен. При победа дунавци, шести във временното класиране, могат да се придвижат дори до четвъртото място. Тази позиция би станала възможна при грешни стъпки на „Локомотив“ /Пловдив/ в Стара Загора срещу „Берое“ и на „Черно море“ в Каварна срещу „Левски“. 
„Мачът няма да е лесен. „Славия“ разполага с доста добри футболисти - Сердеров, Димитров, Васев... Трябва да сме много внимателни. Ние няма да разчитаме само на контузения Атанас Атанасов. Бранимир Костадинов е възстановен“, каза пред „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов.     
През есента „Дунав“ победи „Славия“ с 2:0 на стадиона в квартал „Овча купел“. Бранимир Костадинов откри резултата в 29-а минута с глава след центриране отляво на Диян Димов. Васил Шопов сложи край на спора с попадение в добавеното време на мача. 
Сега славистите са на 11 място с 27 точки. След тях са само отборите на „Нефтохимик“ /26/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/ /19/ и „Монтана“ /12/.
По традиция „белите“ са непредвидим съперник. На вратата е 41-годишният Георги Петков, а пред него действат доста талантливи млади футболисти като юношеските национали Калоян Кръстев, братята Петко и Андреа Христови, нашумелият преди време Стефан Велков, внукът на бившия известен играч от „Левски“ Тодор Барзов - Георги Йомов. Левият бек, кениецът Абуд Омар, е доста коварен с внезапните си включвания в атака. „Славия“ разполага в средата на терена и с много техничния и хитър Иван Минчев, когото Веско Великов искаше да привлече преди време в „Дунав“.