Авторът и героят на една интересна и ценна не само за обичащите спорта читатели книга ще застанат един до друг по време на русенската й премиера на 8 април от 16 часа в Музея на спорта в „Булстрад Арена“. Книгата се нарича „Всичко е борба“ и е посветена на феноменалния Валентин Йорданов - борецът, който е сред най-титулованите спортисти в света за всички времена и чието име се произнася с уважение на всички континенти. Нейн автор е възпитаникът на русенското Спортно училище  и едно от лицата на българската спортна журналистика Владимир Памуков от вестник „Труд“.
„Всичко е борба“ е своеобразна енциклопедия в 214 богато илюстровани страници. Повечето от уникалните снимки са дело на известния фотограф Бончук Андонов.
„Държахме да включим повече фотоси, защото те казват понякога много повече от добре подредените и подбрани думи. Подобна книга за легендата Вальо Йорданов отдавна трябваше да види бял свят. За Вальо и спортисти от неговия калибър трябва да се знае сега и далеч напред във времето“, коментира Владимир Памуков за читателите на „Утро“. По-рано той бе сред авторите и на енциклопедичен труд за прочутата лекоатлетка, сега шеф на БОК Стефка Костадинова.  
Представянето на книгата ще събере цяло спортно съзвездие. Освен именити борци след публиката ще бъдат легендарният волейболист Любо Ганев и не по-малко известният майстор в спортната гимнастика Йордан Йовчев. Те ще пристигнат в Русе и като зрители на международния турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени „Дан Колов-Никола Петров“.