20 русенски фирми участваха в учредителното събрание за създаване на регионална структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Избран бе Управителен съвет, който определи за председател на сдружението досегашния координатор на КРИБ Милка Трифонова, собственик на фирма „Проммонт“. Нейни заместници ще бъдат управителят на „Булмаркет ДМ“ Станко Станков и изпълнителният директор на „Приста Ойл Холдинг“ Цветомир Анастасов. Към конфедерацията се присъединиха големи русенски фирми като „Мегахим“, „Еконт Експрес“, „Оргахим“, „Стройконсулт“, „Евростарс“, „Филкаб“ и др. 
На учредяването присъства заместник-председателят на КРИБ Иван Бойков, който поздрави учредителите и подчерта, че новата структура ще защитава интересите на бизнеса в Русе и ще работи за създаването на среда за бизнес, в която производителността и конкурентоспособността на фирмите да се повишава.
Новото бизнес сдружение си поставя за цел да обедини русенския бизнес за разрешаване на общи проблеми. Цветомир Анастасов посочи един от тях - нарастващата липса на квалифицирана работна ръка. Нещо, от което се оплакват все повече фирми от региона и това в крайна сметка се превръща в основен проблем за икономиката.