Тежестта на един мандат от Русенския регион е 12 918 гласа, показват резултатите от тези избори. Това е резултатът, като се разделят действителните 103 347 бюлетини на осемте депутатски кресла, като в разпределението участват само гласовете на тези, които са преминали 4-процентовата бариера.
Цената на мандата варира при различните партии. За победителя в тези избори - ГЕРБ, изчисленията показват, че за депутатско място от региона са били необходими близо 11 000 гласа, като на изборите на 26 март партията на Борисов има 32 471 действителни гласа. Въпреки че БСП също вкарва трима депутати, при тях бяха нужни значително по-малко гласове за депутатското кресло. Броят на действителните гласове за червените на тези избори е 28 637, което значи, че за един мандат са били необходими малко повече от 9545 гласа. Разпределението на мандатите е по системата Хеър- Ниймайер, като това е метод на най-големия остатък. И тъй като „Воля“ на Марешки на местно ниво събра само 3778 гласа, които са недостатъчни за мандат, място в парламента получи БСП. Към партията вероятно е добавен и излишъкът на „Обединени патриоти“, които получиха 13 768 действителни гласа, но остатъкът беше нищожен за втори мандат. ДПС вкарва депутат със 7442 действителни гласа.
След окончателното преброяване на бюлетините промени в разпределението на мандатите за Русенския избирателен район няма. Това става ясно от решението на ЦИК, съгласно което ГЕРБ и БСП си поделят по три мандата, а за „Обединени патриоти“ и ДПС остава по един. Кои са имената на новите депутати официално трябва да стане ясно до 2 април, но при тях също няма да има размествания. ГЕРБ вкарва в парламента Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, БСП - Крум Зарков, Пенчо Милков и Георги Стоилов, „Обединените патриоти“ - Искрен Веселинов и ДПС - Бюрхан Абазов.