Русенски адрес имаше снощният епизод на популярното тв предаване на шеф Иван Манчев „Кошмари в кухнята“. Мястото на действието бе единственият сръбски ресторант в града „Сръбски гурмани“. И понеже Русе наистина е по-различен град, тук кулинарният гуру откри не отблъскващи условия там, където се приготвя храната, а объркани отношения между хората, които стопанисват „Гурманите“.
Поканата към шеф Манчев е отправена от съдружниците в ресторанта Любомир Парашкевов и известния сръбски готвач Зоран Здравкович. Двамата са помолили собственика на верига ресторанти да огледа заведението и да каже защо въпреки старанието им клиентите го заобикалят. Всъщност това е и новата концепция на „Кошмари в кухнята“ - да изправя на крака заведения с проблеми и да им даде правилната посока за развитие. 
Първата констатация на шеф Манчев е за нещо очевидно - „Гурманите“ са на интересно, но неизвестно място - близо до Дунав, в сградата, където е Бюрото по труда. Потокът от хора там е силно ограничен и за да отиде някой да вечеря или да изпие едно питие, трябва да се е запътил специално. Това пък означава, че 
трябва да бъде привлечен от нещо специално 
При нас всъщност кошмари в кухнята няма и никога не е имало - напротив, хигиената е на високо ниво, а интериорът ни е нов, само на две години. Нещо обаче куцаше и почти всяка вечер ресторантът работеше на празни обороти. Оказа се, че освен локацията проблем е и управлението на ресторанта, разказа пред „Утро“ управителят Теодор Братанов.
Русенският епизод е сниман на 20 октомври.
След влизането си в „Сръбски гурмани“ звездата на българската кулинария оглежда обстановката, сяда на една маса и поръчва няколко ястия от менюто, както прави винаги. И пак както винаги намира нещо, което не му харесва. Това е поисканият сръбски специалитет, който е върнат за ново приготвяне. 
Тогава в кухнята влиза майстор Зоран и прави всичко както в западната ни съседка. Именитият гост остава доволен и казва на Зоран - точно тук ти е грешката, имаш сръбски ресторант, а нямаш сърбин готвач, защото както разбрах, не влизаш в кухнята, а само наблюдаваш какво се случва отвън.
Идва ред на втората диагноза - че управителят на ресторанта няма никакъв опит в бранша. Неговите качества са проверени с дългогодишна работа в друга фирма на един от собствениците Любомир Парашкевов, затова от година е назначен начело на „Сръбски гурмани“, но 
това е тънък занаят и за да си успешен в него, не е достатъчно само да си добър организатор и управленец
Тогава идва вторият съвет и той вече е към Теодор Братанов - ти трябва да търсиш начини за привличане на клиенти, а при появяването им на вратата да ги посрещнеш, да ги настаниш и да повикаш сервитьор, който да ги обслужи подобаващо. Сред съветите има и тънкости за рекламиране на заведението, както и за организиране на специални вечери с шоу програми, които да накарат русенци да започнат да влизат в единствения в града сръбски ресторант, за да стане той работещ.
След като ми даде тези напътствия, още същата вечер шеф Манчев се обади на водещия на „Кошмари в кухнята“ в Сърбия Саша Мишич да дойде в „Сръбски гурмани“, каза Братанов. 
Майсторът на плескавиците, вешалиците и другите прочути на запад от Драгоман кулинарни шедьоври пристига на следващия ден и приготвя три нови сръбски специалитета гурме кухня, а Иван Манчев добавя четвърти. Същия ден 
русенският готвач приготвя специалитетите два пъти под взискателните погледи на майстор Мишич и шеф Манчев 
и след като двамата асове се убеждават, че ястията се чудесни, му дават разрешение да ги приготвя и ги вписват в ново меню.
През четирите дни на снимките се появиха много търкания между мен и Зоран, но шеф Манчев успя да ги тушира, а съдружникът на шефа обяви, че напуска ресторанта, защото не може да работи в такава обстановка, обяснява откровено Теодор Братанов. 
След направени незначителни промени в интериора на ресторанта на четвъртия ден са поканени приятели, за да опитат новото меню, което е одобрено от всички и ще се предлага на русенци от днес, след излъчването на предаването по Нова тв. Много от ястията в него са отпаднали, на тяхно място има нови, специалитетите са останали същите. Изненадата обаче са четирите нови специалитета, които са в отделно меню и се казват „Специалитети на водещите на „Кошмари в кухнята“ Иван Манчев и Саша Мишич“.
След гостуването на двамата корифеи пътищата на Любомир Парашкевов и Зоран Здравкович наистина се разделят. Сърбинът запазва дяловото си участие, но отива да работи в Банско, а заведението тук е поверено на Теодор Братанов.
В момента мога да кажа, че нещата при нас потръгнаха и от тази вечер поставяме ново начало в единствения сръбски ресторант в града, подчерта управителят.