Масовият протест на медиците и персонала в Университетската болница срещу необоснованата смяна на ръководството успя. След напрегнато тричасово извънредно общо събрание здравното министерство не можа да наложи волята си и досегашният борд на директорите начело с д-р Радев от Министерството на здравеопазването продължава работа. Изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Иван Стоянов също запазва поста си. Преди да се стигне до това решение, петима от шестте посочени за участие в новия петчленен борд си направиха отвод.      

Още в 12.45 часа над 80 лекари, медицински сестри, санитари и администратори окупираха фоайето пред конферентната зала в болницата. Д-р Иван Стоянов бе бурно аплодиран на път за залата, но ръкоплясканията рязко секнаха при появяването на трима от кандидатите за новия борд - собственика на лаборатория „Прима Лаб“ д-р Георги Тодоров, началника на хирургията в Комплексния онкологичен център д-р Бисер Начев и Румяна Петрова от министерството.  
10 минути по-късно д-р Начев излезе от залата и обяви, че се оттегля.
„Отказът ми е поради лични съображения. Не тези протести ме накараха да си дам отвод, а това, че сме лекари и трябва да бъдем солидарни. Досегашният екип в болницата е доказал, че може да ръководи лечебното заведение, и след като персоналът застана твърдо зад него, коментарите са излишни“, каза пред журналистите д-р Начев. 
След това акционерите в болницата изслушаха финансовия отчет на досегашния борд на директорите и веднага след него бе прочетен писмен отвод на другия представител от министерството Валентин Кръстев, който дори не се появи в Русе. 
Малко след това д-р Иван Стоянов подаде декларация пред представителя на Министерството на здравеопазването Румен Цачев, че няма да работи с новия борд на директорите.  
На мястото на д-р Начев в залата бе повикан другият кандидат за директорския борд д-р Лидия Стефанова, началник на Интензивното отделение в болницата, но и тя веднага си направи отвод, последвана от представителя на принципала Румяна Петрова.
Така общото събрание изпадна в патова ситуация, която досега не е наблюдавана другаде. След като кандидат за новия борд остана само д-р Георги Тодоров, бе проведен разговор със служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев. Поради липса на кандидати за нова управа общото събрание бе закрито, а медиците във фоайето посрещнаха решението с аплодисменти.
„Едно такова решение не може да бъде взето така емоционално и в края на краищата се оказа, че общото събрание няма кого да избере в новия борд на директорите и досегашният борд остава начело на Университетската болница“, каза зам.-председателят на борда д-р Йосиф Новаков. 
Той не са нае с прогноза какво ще стане занапред, но подчерта, че финансовият отчет за миналата година е приет с добра оценка и единствено министър Семерджиев може да вземе решение как да процедира.