Членовете на Лицензионната комисия изразиха готовност да пристигнат веднага при обаждане от Русе, за да огледат и дадат разрешение Градският стадион да приеме мачовете на „Дунав“ до края на първенството в Първа лига, заяви пред „Утро“ шефът на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Той бе на национално съвещание в столичната централа. 
„Всички питаха как върви реконструкцията. Личното ми мнение е, че „Дунав“ ще изиграе последните си 3 домакински мача у дома. Изрично бе подчертано, че за следващата фаза на шампионата трябва да се говори и пише като за Втори етап от Първа лига. Бе съобщено, че последният кръг от шампионата ще се играе на 31 май“, обясни Димитров. 
Дискутиран бил и регламентът. Както вече „Утро“ писа, първият отбор след края на редовния сезон ще се срещне с шестия, вторият - с петия, третият - с четвъртия. Ако „Дунав“ остане шести, ще тръгне с гостуване на „Лудогорец“ в Разград.
„Интересното е обаче, че ако отборът завърши четвърти, в което вярвам, че може да се случи, ще бъде гост в първите си два двубоя“, обърна внимание Димитров.
Той и колегите му посетили новата база на националните отбори в „Бояна“.
„Комплексът е уникален. Всичко е измислено и изградено по европейски образец. Играчите тренират на базата, почиват в нея, ползват невероятен възстановителен център. Всичко е събрано на едно място. Дори националите от представителния отбор нощуваха в базата преди световната квалификации с Холандия“, разказа Димитров.