На 1 март футболистите на „Дунав“ ще излязат на Градския стадион за първи домакински мач от първенството на „Б“ група срещу „Банско“. Броени дни преди възобновяване на шампионата „Утро“ разговаря с президента на клуба д-р Симеон Симеонов.

- Д-р Симеонов, с какво настроение очаквате подновяването на първенството?
- За трета година съм в управлението на футбола и преди старта на всеки шампионат винаги се зареждам с надежди. Направихме дълъг и, надявам се, ползотворен лагер, купихме нови екипи, отборът изигра достатъчно контролни мачове. Честно казано, не съм много доволен от това, което видях в проверките, имам предвид офанзивните действия на отбора. Не съм доволен и от формата на втория вратар Радосвет Христов. Може би пък не разбирам достатъчно от футбол. Иначе съм удовлетворен от работата на спортно-техническия щаб - от треньора на вратарите Любо Петков, от кондиционния треньор Ростислав Димитров, от старши треньора Самир Мъстънов. Наблюдавам отстрани и смело мога да кажа, че Мъстънов залага на много разнообразни тактически занимания. Дано този труд се материализира в точки. Започваме с 3 домакински мача и едно гостуване. Много ми се иска мачът с „Банско“ да бъде посетен от 4000-5000 зрители! Русе трябва да припознае „Дунав“ като своя отбор, а и футболът е колективно дело, обща кауза. Ето защо ще бъда щастлив, ако многото публика ни изпълни с усещането, че не сме сами, че не сме изоставени. Пък и стадионът ще изглежда различно с обновения ВИП сектор и перспективата за поставянето на електронно информационно табло. Иска ми се футболът в Русе да е празник, а не тегоба. 
- Какви са целите?
- Отбор със славното някога име на „Дунав“ не може да се бори само за оставане в групата. Целта? Да завършим поне на трето място! Така поне ми се иска. Градът ни, феновете ни имат нужда от самочувствие.
- Трети в крайното класиране!?
- Разбира се!
- Каква е обстановката в отбора?
- Всичко е спокойно! Днес /вчера/ ще трябва да съм на стадиона, за да изплатим заплатите на момчетата. Правя каквото мога, боря се, но не знам докъде и как ще издържа. Ето, сега с помощта на приятел от русенска фирма ще вземем нов, по-голям автобус и веднага ще го брандираме. Работим и по амбициозен проект за изграждане на терен с изкуствено покритие.
- Какво става с евентуалното привличане на нападателя на „Созопол“ Любомир Цеков?
- Може би утре /днес/ ще мога да бъда по-конкретен. 
- Ще пътувате ли с отбора за тристранния турнир в Румъния?
- Да. Турнирът свършва и чакаме мача с „Банско“ на 1 март. Не остана време. И пак казвам - когато публиката и градът бъдат с нас, ще ни бъде далеч по-леко.