Гръмката победа на България срещу Холандия с 2:0 в световна квалификация намери широк отзвук в европейските медии. Спас Делев се превърна в герой за националите, след като вкара и двата гола. Нападателят на „Погон“ /Шчечин/ заслужи внимание от много издания на Стария континент. 
„Добре познатият Спас Делев направи невероятното и смълча Холандия с двата си гола за България. На него му трябваха само няколко минути, за да огорчи именития си съперник“, пише авторитетният вестник „Газета Виборча“.
„Българин от Екстракласа /така се казва полското първенство - б.р./ разстреля Холандия“, допълва „Полсат Спорт“.
В Словения също акцентират на представянето на Спас Делев, както и в редица други издания от Балканите. А в Македония излезе заглавието, заиграващо се с името на голмайстора: „Нема Спас за Холандия, Делев ги овена лалинята“, което в буквален превод означава „Няма спасение за Холандия, Делев увехна лалетата“. 
Грохотът се усилва и от нашите медии. Както се и очакваше, те светкавично обърнаха палачинката. Така анонсите преди мача от типа „Лалета срещу дървета“ се превърнаха в оди за „велик подвиг“, „епохално“,  „цунами размаза холандците“ и т. н. 
Всичко това на фона на загубата на Григор Димитров, за когото само преди дни също се изтипосваха гръмки заглавия.