Препълнена зала, десетки правостоящи до редовете, невероятно настроение - това е асоциацията с вечерта в петък, когато музикантите от Чикаго Джаз Филхармоник изнесоха своя концерт в рамките на фестивалната програма. Заедно с тях на сцената бяха оркестърът на Русенската филхармония, Биг Бенд Русе и двама от емблематичните български джазмени - кавалджията Теодоси Спасов и пианистът Любомир Денев. 
Възхитителната програма от аранжименти и авторски пиеси на американците, три от които на диригента и тромпетист Орбърт Дейвис, както и едно парче на Любомир Денев бе посрещната с буря от аплодисменти от публиката. 
Орбърт Дейвис отправи изключително похвални думи към русенските музиканти, с които за късо време са сглобили цялата концертна програма, отправи думи на възхищение към фестивала „Мартенски музикални дни“ - за високото ниво и за прекрасната организация, призна, че той и колегите му са останали силно впечатлени от българската храна, която са опитали при първото си гостуване в страната. Специални благодарности Дейвис адресира към бившия генерален консул на България в Чикаго Симеон Стоилов, племенник на кмета Пламен Стоилов, който е помогнал много за организацията на първото идване на Чикаго Джаз Филхармоник на фестивала в Русе. 
С вас вече сме едно семейство – а едно семейство трябва да се събира отново и отново, обърна се музикантът към музикантите и публиката с обещание за ново гостуване.