Учебната компания „Revinton“ на петима 12-класници от МГ „Баба Тонка“, водена от преподавателката Нели Тихомирова, пусна клипа, с който ще открие представянето си на международния фестивал на учебните фирми, който ще се състои от 2 до 6 април в латвийската столица Рига. 30-секундното /колкото е по регламент/ видео може да се види на адрес https://www.youtube.com/watch?v=5VVg4LZXehw&feature=share
Всъщност младите русенци ще представят и България и то по специална покана на организаторите. Признанието идва след фурора в националния конкурс на „Джуниър Ачийвмънт България“ /ДАБ/ през миналата година.
Създаването на учебни компании е инициатива на ДАБ, чиято цел е да развива бизнес умения и предприемаческото мислене на младите хора. „Revinton“ разработи балон с хелий и спомагателни мотори за управление, който може да се ползва в закрити помещения за видеозаснемане както на различни обществени прояви, така и за изработване на ефектни реклами. Предимството на миницепелина е, че благодарение на балона с хелий може да лети много по-дълго от обикновените дронове - при нужда и повече от ден. Освен това апаратът е напълно безшумен и безопасен.
Ние се стремим към популяризиране на ученическата предприемчивост и на програма „Учебна компания“. Също така искаме да благодарим на нашите спонсори, без които пътуването нямаше да бъде възможно: Ротари клуб Русе, фондация „Бистра и Галина“, „Нетуъркс“, ВиК, „Доминекс ПРО“ и „Дунарит“, казват момчетата от „Revinton“ и ръководителката им Нели Тихомирова.