Адвокат Людмил Павлов оглави адвокатската колегия в Русе за следващите три години. Вчера той бе избран със 75 гласа от общо 146 валидни бюлетини. Общо са гласували 149 адвокати, но три от бюлетините са били невалидни. 
Другите двама претенденти за поста Ангел Стефанов и Веселина Йорданова получиха съответно 58 и 13 гласа, уточни за „Утро“ председателят на комисията за избор на председател на Адвокатската колегия адвокат Валентин Вълков.
Това бяха вторите избори за шеф на адвокатите в Русе за изминалите шест месеца, след като предишният председател Николина Мянкова отстъпи поста през септември. Причина стана реакцията на група адвокати, които посочиха, че тя започва трети мандат, на който няма право.
Битката за председателството на русенската колегия започна през октомври. Първото гласуване изпрати двама кандидати на балотаж, които получиха равен брой гласове и това се оказа прецедент в историята на адвокатурата в страната. Затова бе насрочена нова процедура, а адвокат Павлов бе предпочетен от над 50% от гласувалите юристи.
„Благодаря на всички колеги, които ме подрепиха и се надявам да оправдая гласуваното ми доверие. Ще изчакам срока за обжалване, ще се срещна със стария председател Мянкова и след това с новия адвокатски съвет започваме работа за промяна в адвокатската колегия“, каза вчера в късния следобед пред „Утро“ адвокат Людмил Павлов.