Активно, но спокойно, без напрежение и без сериозни нарушения протече изборният ден вчера в Русенска област. От невижданите опашки пред изборните секции, които белязаха президентския вот през ноември, този път нямаше и следа. Въпреки това избирателната активност бе по-висока в сравнение с предходните парламентарни избори. И макар че хората упражниха основното си гражданско право и имаха шанс да вземат в ръце съдбата си като изберат нов парламент и новите осем русенски депутати, част от тях бяха скептични, че с гласа си ще променят нещата. 
Не вярвам, че стандартът на живот ще се подобри или пък че ще се сложи край на корупцията, който и да дойде на власт, но въпреки това ще гласувам. Все пак е нужна и някаква промяна, беше част от диалога между две дами, които чакаха вчера реда си на опашка в едно от големите русенски училища. 
И въпреки че пред отделни секции се струпваха опашки от по няколко души, гласуването ставаше бързо и отнемаше около минута. 
Винаги гласувам, защото имам надежда. Този път стана много бързо, имаше само една бюлетина, изобщо не съм чакала. Явно голяма част от хората са минали сутринта, защото обикновено в ранния следобед има повече, каза Рада Стефанова, която упражни правото си на вот в училище „Алеко Константинов. 
В една от секциите с най-много избиратели в Селеметя вчера по обед имаше едва по един-двама чакащи. Общият брой избиратели в 53-та секция е 907, като до 14 часа там бяха гласували около 180. 
Редовно гласувам и винаги за една и съща партия, каза Есма Али. 
Ани Ангелова също посочи, че упражнява правото си на вот на всички избори и не се интересува от програмите и обещанията на партиите, а вярва само на една политическа сила.
И в тази така спокойна обстановка очевидци споделиха пред „Утро“, че хора от Селеметя, които са трудноподвижни, са били носени буквално на ръце до урните, за да гласуват, като това не се случвало за първи път.