Двама русенци са разследвани за участие в престъпна група на територия на Силистра, която се занимавала с нелегален внос на коли и мотори от Европа и САЩ.
Операцията по задържане на 10-членната група е започнала в сряда под наблюдението на прокуратурата в Силистра. В имоти на 55-годишния И.Д. в града и силистренските села Майор Ценович и Айдемир са открити четири крадени автомобила от висок клас, микробус, четири мощни мотора и АТВ с пренабити номера на рамите и фалшифицирани регистрационни табели. В домовете на други петима на възраст от 24 до 58 години са намерени  голям брой фалшиви стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други. Открита и иззета е специализирана техника за изготвяне на свидетелства за регистрация на МПС, ламинираща техника, компютърна и офис техника.
В хода на операцията са предприети претърсвания на адреси и в Русе. С помощта на криминалисти и униформени от областната дирекция на МВР в града са установени двама мъже на възраст от 25 до 30 години, за които имало данни за съпричастност към престъпната дейност, а във Варна и Хасково са уличени по един крадец.
Работата по изясняване дейността на групата продължава.