17-годишните Николай В. и Деян Ц., задържани за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов на 14 март в село Николово, остават за постоянно в ареста. Апелативният съд във Велико Търново потвърди определението на Окръжния съд, след като строгите мерки за неотклонение бяха протестирани от защитата на обвиняемите. 
Както „Утро“ писа, Николай и Деян бяха задържани на следващия ден след убийството. Целта на престъплението е била таксиметровият шофьор да бъде ограбен. След като нанесли десетки удари с нож на Спиридонов, момчетата взели портмонето му с документи и 60 лева. Преди това те се дрогирали до безпаметност с коктейл от амфетамини, екстази, марихуана, пили уиски, ром и бира.
Съдът е приел за основателни доводите на прокуратурата и е преценил, че случаят е изключителен, тъй като престъплението е обмислено внимателно и изпълнено безжалостно. Събрани са достатъчно доказателства, че двамата задържани са извършили престъплението, за което могат да получат от 3 до 10 години затвор, тъй като са непълнолетни. 
Съвсем реална е опасността непълнолетните момчета да се укрият или да извършат друго престъпление, тъй като и двамата имат противообществени прояви, растат без родителски контрол и употребяват алкохол и наркотици.
Разследването продължава.                                         У