Да покаже певческия си талант и да изпее хубава българска народна песен или парче на Слави Трифонов по време на конкурса „Мис Русе 2017“ - тази оригинална идея хрумва на най-красивата русенка, 19-годишната Габриела Великова, едва след финала на конкурса. А с музикалното си изпълнение Габи определено е щяла да впечатли още повече журито, тъй като младата русенка е пяла в училищен хор и се е занимавала с поп пеене. 
След като изтърва възможността да покаже певческите си заложби, на купона след конкурса в известна русенска дискотека тя и неин приятел изпяват в дует „Това е“ на Слави Трифонов и Нели Петкова. Така 19-годишното момиче се разтоварва, а и успява да демонстрира още едно свое качество пред участничките, журито и посетителите в нощния клуб.
Габи, която е студентка във варненския икономически университет, бе коронована за най-красива русенка преди десетина дни, като успя да се пребори за титлата в оспорвана конкуренция с още осем хубавици.
Това всъщност е и дебютът на чаровницата в надпреварите за красота
Виновникът Габи да се запише за участие в тазгодишното издание на конкурса е фотографът Цветомир Сарачилов, който я подтиква да си опита късмета. 
Аз нямам опит с конкурсите, не съм се явявала, като си мислех, че дори и да се запиша, няма да се случи нищо. Цветомир обаче беше много настоятелен и аз реших да пробвам и да видя какво ще се случи, казва Габи. Записва се броени дни преди изтичането на крайния срок. Впрочем в началото родителите й не одобрили идеята й, но получила подкрепата им по време на конкурса на 13 март в хотел „Рига“.   
Не мога да опиша емоцията, когато дойде моментът за обявяване на печелившите. Стоиш и тръпнеш в очакване - ти ли ще си, няма ли да си, ще бъдеш ли сред първите три. Наблюдавах останалите момичета - начин на поведение, чар, понеже не може просто да дефилираш и да има едно лице без излъчване, и очаквах, че ще съм сред първите три. Съобщиха трето място, след това второ, и като казаха моето име, не успях да реагирам. До такава степен е в шок, че нито мога да изкрещя, нито да се засмея, само се усмихвам и бликам от позитивна енергия. Бях много радостна, че получих този приз, разказва с вълнение Габи.
Най-красивата русенка за 2017 е завършила училище „Иван Вазов“, а след това се насочва към Икономическата гимназия. Към тази сфера на развитие я подтикват майка й Иваничка, която е учителка по история и георгафия, и баща й Борис, който е полицай. Габи върви по свои собствени стъпки, а като ученичка освен с пеене, се е занимавала и с танци, като е тренирала модерен балет и народни танци в продължение на четири години. Решава обаче да наблегне на ученето, като от дистанция на времето вече дори малко съжалява, че не е продължила да се занимава с музика. 
И сега не е късно, но нека всяко нещо да е по реда си. В момента съм
първа година студентка със специалност „Логистика“
и не смея да се захващам с много неща. Не съм се явявала на музикални конкурси, тъй като не съм събрала достатъчно смелост, но съм пяла на сцена, споделя Габи. 
Изборът на 19-годишната красавица в каква насока да продължи образованието си след завършване на Гимназията по икономика не е случаен - специалността „Логистика“ е харесана след проучване кои са най-търсените професии и в кои има перспектива. 
Впрочем Габи, която е била отлична ученичка, е имала възможност да следва и в Америка, но избира да остане в родината си. Имам роднини в Америка и предложението звучи хубаво, но не мога да си оставя семейството, приятелите си и просто ей така да замина. Мога да отида на екскурзия, на бригада, но да зарежа всичко - не съм такъв човек, казва Габи и допълва, че засега вижда бъдещата си реализация в България. 
Като стана дума за семейство, русенската красавица е много горда с голямата си фамилия. Тя има две сестри и двама братя от двата брака на родителите си, а Габи е най-голяма. 
Най-красивата русенка за 2017 пази разнообразни спомени от детството си, но един е оставил трайна следа. 
Имах едно огромно падане с колело през септември 2012 в Долапите, като две години дори правихме курбан. Возих се на колелото на едно момче, но се оказа, че спирачките му отказаха точно по един баир, а ние трябваше да направим завой, и буквално се забихме в къщата на ъгъла. Първо се изправих аз, а след мен и момчето. Отначало усещах само как лицето ми пулсира, първоначално нямаше болка, но след това започна много силно да ме боли. Погледнах се в огледалото и буквално дясната част от лицето ми беше деформирана. Слава богу, ми нямаше нищо друго, ръцете и краката ми бяха здрави, но след това всичко беше в рани и синини. Случи се точно преди началото на учебната година, като седмица и половина не ходих на училище, а след това бях с черни очила, докато минат синините, спомня си Габи. 
По време на конкурса „Мис Русе 2017“ чаровницата показа впечатляващите мерки 83/60/90. Споделя, че за да поддържа перфектна форма,
спазва специален режим, но един ден в седмицата си позволява да яде каквото иска
защото организмът се нуждае от всякакви вещества, дори и вредни. През останалото време хапва зелени салати, зеленчуци, киноа, ориз, пилешко месо, риба, като следва режима си и редовно ходи на фитнес. 
Интересна подробност, която знаят само гримьорите и останалите претендентки за титлата „Мис Русе 2017“, е, че Габи се е гримирала сама за събитието. За бала си също не се е доверила на професионалист. 
Грим не позволих да ми правят, поисках да си го направя сама. Това ми е хоби, много обичам да се занимавам с това и нямам доверие, че някой друг ще го направи по-добре, споделя момичето. Очаквано с решението си изненадва гримьорите и участничките, но пък се справя отлично. В ежедневието Габи е с лек грим, понякога дори само с червило. След приключване на ангажиментите в университета пък обмисля да се запише на курс за доусъвършенстване, тъй като полагането на грим й доставя истинско удоволствие.
В свободното си време освен фитнес и грим, чаровната красавица обича разходки сред природата, пикник, както и да играе билярд. 
19-годишната русенка казва, че винаги постига целите си. Инат съм и когато се захвана с нещо, го правя докрай. Ако съм си казала, че нещо ще се случи, ще се случи. Бях се нахъсала така и за конкурса и се постарах много. От малка така съм научена и се опитвам винаги всичко да е на ниво, споделя Габи. 
Най-голямат трудност в конкурса за нея се оказват токчетата. Трудното наистина бяха многото часове на токчета, тъй като цял ден имахме репетиции, а в края на вечерта чувствах, че все едно ми се забиват топлийки в краката. В ежедневието не ходя на токчета. Не съм дефилирала по подиуми, а голяма част от момичетата бяха с опит. Аз нямам никакъв опит и не знам как се случи. Постарах се да спазвам това, което ми казваха, но все пак желанието и хъсът също допринесоха, казва короновата за Мис Русе 2017.  
Освен короната за най-красива русенка за 2017
чаровната Габи грабна и титлата „Лице на Фейсбук“
домакин на която бе страницата на „Утро“ в социалната мрежа. В оспорваната борба Габи събра 570 гласа - с 15 повече от класираната на второ място Мирела Иванова. 
Конкуренция имаше и на конкурса, и във Фейсбук, но явно съм грабнала журито по някакъв начин, а щом хората са ме избрали, означава, че съм се представила достатъчно добре. Във Фейсбук през цялото време на гласуването надпреварата беше много оспорвана, постоянно се биехме за първото място, споделя Габи и допълва, че Мирела е хубаво момиче и дори е заслужавала да бъде сред първите три.
Коментари във Фейсбук след конкурса чаровната красавица не е чела, единствено приятели й казвали, че имало и положителни, и отрицателни, но тя не проявява особен интерес. 
За Габи предстои още едно изпитание - националната надпревара за най-красива българка, но към момента тя не знае никакви подробности. Нямам идея нито кога е, нито къде, но знам, че там борбата ще е много по-жестока, казва най-красивата русенка за 2017.