"Имам много приятели в БСП. Не мога да бъда остър с Нинова, защото зад нея стои милион избиратели. Трябва да може да говориш с опонентите си", заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заговори за среща между Нинова с Доган: "По време на избори двамата опоненти, които публично заявяват, че няма да правят коалиция, са се виждали. Има 2 тези за това - подкрепа на президенстките избори и назначения в правителството. Нинова казва, че се виждала с Карадайъ. Няма какво друго двамата да си кажат освен да говорят за президентските избори или за назначения", каза Борисов.

"По скалата трябва да спечелим с 11. Имаше една партия с 140 народни представители. Имаше подкрепа от Патриотите и РБ. Ние поискахме предсрочни избори". Така обясни Борисов желанието да получи висок резултат на изборите.

"По време на президентските избори БСП се възползва от това, че техният избирател е проруски и партията вее руското знаме. Тя експлоатира проруските чувства на избирателите и след изборите не изпълнява обещанията си към тях. Още през 90-те години умните комунисти са разделили политолозите на сини и червени. Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са даденост, без тях не могат да минат българските медии". Така обясни Борисов твърденията на в. „Уолстрийт джърнъл", че БСП е получила тайна стратегия как да спечели изборите.

"България може да стане терен на сблъсък между Турция и Запада", коментира още Борисов.