За концерта на Чикаго Джаз Филхармоник заедно с българските магьосници на свободната музика Любомир Денев и Теодоси Спасов, Биг Бенд Русе и местните филхармоници няма нито едно свободно място. Както „Утро“ писа, билетите бяха изкупени още в първия ден на продажбите, вече са свършили и „бонусните“ места и дори шансовете за сгъваеми столчета. 
Поради огромния интерес към петъчната вечер, която предварително се очертаваше като един от върховете в тазгодишната програма на „Мартенски музикални дни“, генералната репетиция днес от 10 ч в Доходното ще бъде отворена за публика, съобщиха организаторите на фестивала. Артистите от Чикаго и техните български колеги са се съгласили да дадат шанс на повече адепти да се докоснат до „третия поток“ музика - между джаза и класиката, както го определи тромпетистът и ръководител на американските гости Орбърт Дейвис.
Орбърт Дейвис стана любимец на 120 деца от 6 детски градини, които в два поредни дни слушаха със затаен дъх импровизациите на гостуващите музиканти по програмата за малки меломани на Мартенските. Те задено с колегите им от русенската филхармония и Биг Бенд Русе завладяха детската публика с популярни пиеси от Моцарт, Дюк и Гершуин. Вълнуващото събитие за децата и родителите им беше осъществено по проекта на община Русе „Богатството на различията - приобщаващо образование за интелигентен растеж“.