Убедителна закана за убийство на лекар изправи пред съда пенсиониран военен, който ще трябва да плати 2000 лева обезщетение на медика. 
До конфликта се стигнало заради недоволството на Д.Д. от личния му лекар. През април 2015 година сдалият униформата пациент влязъл в кабинета на д-р П.П. и го заплашил, че ще му види сметката, защото не усещал подобрение от назначеното му лечение. 
Докторът приел думите му съвсем сериозно, тъй като Д.Д. все още притежавал боен пистолет „Макаров“ и карабина, които му били отнети от полицията два месеца след инцидента.
След случилото се, докторът до такава степен заживял в страх и станал емоционално нестабилен, че се наложило да сложи камери в кабинета си и вкъщи. Страхът го следвал и в кабинета му, и у дома. Поболял се и не можел да спи, а след поредица от прегледи му била поставена диагноза разстройство на вегетативната нервна система.
Това е втора присъда срещу военния пенсионер за заканата му за убийство. Първата е от 2015 година, когато Д.Д. е признал вината и е наказан с шест месеца пробация. Последиците за лекаря обаче продължили дълго след заплахите. Дори и сега, когато заговори за случилото се с войнствения пациент, ставал неспокоен и започвал да се озърта. И затова поискал обезщетение за причинените му страх и притеснения.
Решението на Районния съд може да бъде протестирано.