Ръководството на ФК „Дунав“ работи отсега по селекцията през следващия сезон, разкри в интервю за предаването „Домът на футбола“, президентът на клуба д-р Симеон Симеонов. Той обясни, че става въпрос за напреднали и на практика дори приключили преговори с двама футболисти. 
„Не е коректно да съобщавам имена, защото тези състезатели все още са играчи на други отбори“, каза д-р Симеонов. От думите му се подразбра, че става дума за свободни агенти.
„Текучеството е бич за българския футбол“, добави той, давайки да се разбере, че в „Дунав“ няма да се правят резки движения  с освобождаване и ангажиране на много футболисти. 
Той разказа за амбициозните планове на клубната управа да стегне и подобри базата.
„При тези условия и Моуриньо не би направил повече. Работим по новите съблекални, правим реални стъпки и по ремонта на стадион „Дунав“, чийто терен трябва да бъде обновен основно. Ето, сега ще подменим осветлението на стадиона“, каза д-р Симеонов.
Старши треньорът Веселин Великов повтори, че липсата на добри условия за подготовка е голям проблем. Той говори и по темата с предложението на д-р Симеонов за подписване на нов договор. 
„Ще седнем и ще се разберем. Аз искам да остана в клуба. Имам още работа за вършене“, заяви Великов. 
Неговите футболисти ще пътуват днес за Велико Търново, където ще се срещнат в контролен мач с „Етър“. 
„Болярите“ са водачи във Втора лига с актив от 42 точки.