Шест социологически агенции са заявили интерес към изборите в Русенска област, съобщи за „Утро“ председателят на Районната избирателна комисия Мирослава Маркова. За екзитпола са се регистрирали „Екзакта Рисърч Груп“, „Алфа Рисърч“, „Афис“. Анкетьори на изхода от секциите за гласуване ще имат също „Галъп интернешънъл“, „Маркет Линкс“ и „Сова Харис“. Интересът от страна на социологическите агенции към парламентарните избори в Русе определено е нараснал, за сравнение на президентския вот през ноември екзитпол правиха само три агенции - „Екзакта Рисърч Груп“, „Алфа Рисърч“ и „Афис“.
Кандидатите за народни представители са 174. До момента има подадени четири заявления за отказ от предизборната надпревара от кандидати за депутати, посочи Маркова. 
Първо получихме заявление за заличаване на регистрация на кандидат от „Национална републиканска партия“, на негово място се предложи друг кандидат и там не се наложи преподреждане на листата, тоест единият кандидат беше заменен с друг. Впоследствие постъпи заявление от коалиция „Да, България“, с което заличихме един кандидат. С друго решение заличихме още един кандидат от същата коалиция и тогава листата не се пренареди, а останаха празни места, на които ще бъде изписано, че кандидатите са заличени. С друго решение се преподреди листата на коалиция БСП, където един от кандидатите се отказа и листата остана с 15, каза шефката на комисията.