Делото срещу 43-годишния Мариян Лесев, 38-годишния Венелин Велев и 30-годишния Владимир Тодоров ще продължи след месец. Съдът вчера го отложи заради неявяване на важни свидетели, които трябва да бъдат разпитани.
Тримата вече бяха осъдени на общо 32 години затвор от окръжните магистрати за отвличането, жестокия побой и гавра с 33-годишния Явор Радев от Горна Оряховица. Апелативният съд обаче върна делото за ново разглеждане заради това, че съдебният състав е бил от трима членове, а не от пет, както гласят разпоредбите.
Лесев е рекордьорът в групичката с общо 17 присъди зад гърба си, включително и за бягство от затвора. Велев е с 4 присъди, а Тодоров досега е бил почти чист - само с условно наказание. Тримата се събират в обща компания и дори работят заедно покрай заведение „Скай бар“ на ул.“Николаевска“, което в средата на 2012 година е управлявано от Велев. Пребитият и малтретиран заради пакет наркотици Радев също работел там за определен период като барман.
Според обвинението, на 9 август 2012 година групичката заедно с Радев тръгнала да тегли кредит от Горна Оряховица. По пътя Велев отбил и край Първомайци оставил на скришно място пакет с наркотици. На връщане обаче дрогата я нямало, а според тримата виновен за това бил Явор. Макар мъжът да отричал, тримата започнали да го бият, взели му документите, съблекли го чисто гол и му вързали ръцете. Идеята им била да го накарат да си признае за свития наркотик и да им го върне. Возили го в багажника, а край лозя до Тръстеник спрели, продължили да го малтретират и дори гасили цигари в голото му тяло. В крайна сметка Явор успял да избяга и макар гол и в кръв, шофьор на кола се смилил над него и го закарал в болницата.