Пиян турски тираджия се опита да избяга от полицейска проверка, но бе задържан и чака съдебен процес в ареста. В 21.30 часа в понеделник идващият от пътя за Бяла шофьор отказал да спре на вдигната полицейска палка на влизане в Русе и увеличил скоростта, но скоро бил догонен и алкохолната му проба показала 1.99 промила. Мъжът отказал да подпише съставения му акт и да получи талона за кръвна проба в болницата и е задържан за 24 часа. По-късно мярката е увеличена на три денонощия арест за възпрепятстване на полицейско разпореждане и шофиране в пияно състояние.
Това е само един от серията засечени с алкохол шофьори през последните три дни. Хорото повел 34-годишен русенец, хванат в 2.50 часа в неделя да кара опела си 1.58 промила. В.П. отказал кръвна проба и веднага останал и без книжка, и без кола, която била дерегистрирана съгласно последните изменения за Закона за движение по пътищата.
На следващия ден по същия път минали 22-годишно момиче с фолксваген на 1.45 промила и 32-годишен мъж на 1.90 промила. Двамата са заловени съответно в 4.25 и 16.05 часа до гостилница „Олимпик“ на ул.“Акад.Михаил Арнаудов“ и на кръстовището до печатница „Дунав прес“ на бул.“Липник“.