Дългоочакваните рулони с трева за терена на Градския стадион пристигнаха вчера в Русе. На стадиона се появи и представител на гръцката фирма, произвела и доставила тревното покритие. Експертът от южната ни съседка контролира пряко началото на поставянето на тревата и ще остави пакет с инструкции за поддръжката на тревното покритие. 
Засега не е ясно само дали е доволен от пясъчната основа, под която, както е по документация, би трябвало да има качествен дренаж. След падналите дъждове през миналата седмица има сериозно основание за подозрения, че работата по дренажа е изпълнена през пръсти и че тревата ще захлупи на практика едно нищо с потънали в него много левове. Но да не бързаме, а да почакаме първия мач с първия дъжд и да си пожелаем да не сме прави.     
Сутрешното еуфорично настроение бе помрачено от повреда на лазерния грейдер, който върви пред машината с тревата и нивелира пясъчната основа. Поредното чудо на чудесата на Градския стадион в стил от дузпа в аут породи ропот, но слава богу следобед грейдерът проработи и разстилането на зелените рулони започна.
„Утро“ попита компетентни хора какъв е реалистичният краен срок за поставянето на тревата, но никой не се ангажира с конкретен отговор заради многото неизвестни - дали времето ще е хубаво, дали няма да възникнат препъникамъни, дали техниката няма да се повреди...
Аха! Не звучи много обнадеждаващо, но нека не бъдем скептични, макар да казват, че скептиците са добре информирани оптимисти.
Вчера например се поработи по поливната система - монтирани бяха на разпръсквачите и разширителният съд, в който трябва да се формира достатъчно налягане на водата.
По пилоните за осветлението се работи славно, но бавно. Да се пита за крайни срокове и първите проби на лампите, изглежда безсмислено. На този въпрос точно сега би могла да отговори само Баба Ванга, ако беше сред нас. 
А иначе е ясно - мачът на „Дунав“ срещу „Славия“ на 2 април ще е пак в Разград. Друго не може и да е. Нататък идват пак нови надежди и чакане.