Чувството, което изпитваме, е неописуемо - такава чест е да свирим с легендарен музикант като Башмет, признаха вчера пианистите Аглика Генова и русенецът Любен Димитров, на които им предстои тази вечер да изпълнят Концерта за две пиана на Бах заедно с „Московски солисти“ под ръководството на виолиста. Клавирното дуо пристигна в Русе след бляскава серия концерти в Съединените щати.
Този проект, включен в „Мартенски музикални дни“, за нас е уникален - още повече, че нашият любим учител Владимир Крайнев, за жалост покойник, имаше огромното желание ние да свирим с Башмет, каза Димитров. Затова нашето изпълнение ще бъде и с посвещение на нашия учител, който се познаваше добре с руския виолист, добави той. 
След русенското участие във фестивала двамата музиканти ще си дадат кратка ваканция от няколко дни, след това ще се завърнат в Германия, където им предстои рецитал на едно пиано за четири ръце в Кобург, а също и преподавателска работа в Хановер. Подготвяме издаването на нов диск с творби на Черни, Брух, Бабин и Барток, ще последва и рецитален диск, каза Аглика Генова.