Русенка поиска чрез съда обезщетение за щети в апартмента й, който системно бил наводняван от съседката от горния етаж. Първоначално Районният съд е сметнал, че искът е неснователен, но Окръжният съд осъди К.М. да плати на М.И. 590 лева за появилите се течове, влага и мухъл по стените на апартамента й. Причината била, че съседката самоволно включила тръбата за мръсна вода на мивката си към водосточната тръба на кооперацията.
Проблемът съществувал от няколко години, като части от апартамента на М.И. периодично били наводнявани - пострадали банята, кухнята и коридорът. След поредното наводнение жената помолила съседката да пусне в апартамента си специалист, за да открие причините за системните наводнения. К.М. обаче категорично отказала. В началото на 2016 година М.И. решила да прави ремонт в кухнята си, но майсторът забелязал, че в банята от тавана капе вода. Казал на стопанката, че първо трябва да се спре течът и тогава да се прави ремонт. Чернилката по тавана в банята ставала все по-голяма. Вода се стичала и по стената, където били големите тръби и мръсният канал. За да установят причината за теча, съседите пак поискали да огледат апартамента на К.М., но тя отново не отворила.
Свидетели по делото потвърдили, че апартаментът на М.И е в окаяно състояние и че проблемът не може да бъде решен, ако комшийката от горния етаж не осигури достъп. През лятото на миналата година К.М. и М.И. едновременно започнали ремонти. Тогава се установило, че съседката от горния етаж неправомерно била включила тръба от мивка във водосточната тръба, която освен дъждовната, трябвало да поеме и битовата от апартамента на К.М.
Експертът по делото категорично заявил, че това е недопустимо.
Решението на Окръжния съд е окончателно.