Ветеринарят д-р Людмил Спасов е временно изпълняващ длъжността управител на общинския приют за бездомни кучета, съобщи вчера зам.-кметът Свилен Иванов. Той е на този пост, тъй като титулярът Жени Попова е в болнични.
В момента тече вътрешен одит на приюта, чиито резултати се очакват до няколко дни. Свилен Иванов посочи, че междинният доклад е открил нарушения, които Попова обжалва.
Управителката на приюта коментира пред „Утро“, че одитът е тенденциозен и цели уронване на авторитета и отстраняването й.
На последното си заседание общинският щаб за овладяване на популацията на бездомни кучета са дали висока оценка на програмата за намаляване на уличните песове, но са препоръчали засилен контрол над собствениците на домашните любимци. През миналата година екоинспекторите са съставили 156 констативни протокола, но актовете са само 3. А общественото недоволство срещу хората, които разхождат кучетата си без повод и намордници и не събират фекалиите им от улиците и градинките, расте.
По време на заседанието е излъчена работна група, която да подготви наредба за работата в приюта. До края на май се очаква проектът да бъде готов и да влезе за гласуване в Общинския съвет.