Георги ХРИСТОВ
Футболистите на „Дунав“ ще получат бонуси за класирането си в елитната шестица на Първа лига, а следващата цел пред отбора е победа в турнира за купата на България, казва в интервю за „Тема Спорт“ президентът на русенския клуб д-р Симеон Симеонов. Предлагаме ви най-важните акценти в него. 
„Футболистите ще са доволни“, казва той. 
Според президента щом тимът се е справил с предизвикателството да е сред най-големите у нас, има сили да се пребори и за купата.
„Когато подписвахме договори, казвах на момчетата, че мястото ни е около шестата позиция. Някои реагираха с насмешка, но виждате, че се превърна в реалност“, припомня д-р Симеонов.
5,50 - такава е оценката му по шестобалната система за представянето на „Дунав“ дотук. При това я поставя с уговорката, че отборът бе ощетен от съдиите. И цитира поне 3 мача с фрапантни грешки във вреда на тима. В началото си мислел, че реферските грешки са непредизвикани и без тенденция, но после не бил вече толкова сигурен. 
„Ние сме клуб без лоби в БФС. Много е лесно да показват мускули срещу беззащитните“, заявява клубният шеф.      
Той отказва да коментира работата по ремонта на Градския стадион с обяснението, че принципал на обекта е спортното министерство. Веднага обаче подчертава, че завръщането на отбора в Русе ще е много важна стъпка. 
„Ние сме клуб с доста фенове и чакаме с нетърпение да се завърнем в своя дом. Ако привържениците имат само емоционален заряд да са в Русе, аз имам и финансов. Едно гостуване в Разград струва пари, а ни коства и страшно много пропуснати ползи, защото не всеки наш фен може да пътува“, отчита д-р Симеонов. 
Той благодари на „много хора, които ни подадоха ръка и ни помогнаха с издръжката“. Специалната му благодарност е за проф.Николай Вълканов и фирма „Минстрой“, „която е един от най-големите ни спомоществователи“. 
„Имаме договори с две букмейкърски компании, както и с редица фирми от нашия регион. Без тяхната финансова и приятелска подкрепа нямаше да сме тук“, признава клубният президент. 
Той допълва, че скоро ще започнат преговори по новия договор на старши треньора Веселин Великов, тъй като старият му изтича през лятото. Ако Великов не получи предложение от „много голям клуб“, може да счита, че има пред себе си писта за нов мандат, казва д-р Симеонов, като подчертава, че русенският старши треньор е единственият наставник в Първа лига с тригодишна работа в един клуб.  
„Треньорът получи безрезервна подкрепа. Резултатите показват, че не сме сбъркали с него. Дано дълги години да продължава така. Не сме привърженици на честите смени, при нас изобщо не се говори за оставки. Нека сме живи и здрави и да работим в сегашния формат още дълги години“, пожелава д-р Симеонов. 
За мотивацията на футболистите.
„Ние сме клуб, който няма как да си позволи звезди, така че разчитаме спортно-техническият щаб да намира футболисти с огромно желание за изява. При нас моделът е съвсем нормални заплати с по-високи бонуси u премии за победа. Няма смисъл да се плащат по 4-5 хиляди лева заплата и отборът да се бори за оцеляване. Всички в „Дунав“ са доволни, редовно си получават възнагражденията. Като сметна приходите на нашите футболисти, те сигурно са по-ниски от тези на всеки клуб в Първа лига. Каквото са взели, то е за отлично свършена работа. Във футбола не играят заплатите, а характерът и възможностите за изява“, коментира д-р Симеонов. 
За Карагарен като заместник на Антон Огнянов.
„Бирсент е много добър характер, уникален човек, веднага се вписа в колектива и виждате, че е щастлив и се забавлява на терена“.
За оферти към футболисти на „Дунав“. 
„Разполагаме с доста добри играчи и те предизвикват интерес. Наскоро даже имахме предложение от Сингапур. Ако ни устройват условията, няма проблем да пуснем всеки играч. Все пак те играят за пари и ние ги разбираме. Сега от Турция има предложение за наш защитник. Обсъждаме офертите с играчите и дори съм склонен да правя компромиси в това отношение“.
И пак за купата на България. 
„Защо да не се преборим. В 70 процента от мачовете играхме срещу 14 души. На четвъртфинала срещаме „Верея“, който е много добър отбор, уважаваме ги, имат знаещ и можещ треньор. Нека по-силният да победи“.
Към феновете. 
„Призовавам ги да пълнят стадиона, след като се завърнем в Русе. Обещавам, че ще има интересни мачове с добри отбори“.