Музика и картини ще привличат вниманието на русенци и ще ги провокират към щедрост. С такава идея настоятелството на гимназията по икономика кани институции, фирми и граждани да помогнат да се събере сумата, необходима за баскетболния отбор на училището. Тимът на момичетата преди година стана национален първенец във формата 3х3 и спечели правото да представи България на първото световно първенство в Пекин. Но само билетите за четирите баскетболистки и техния треньор Стефан Стефанов струват 6445 лева, каза пом.-директорът на училището Калина Пенева. Освен това са необходими още пари за екипировка, хотел, и самолетни такси, поясни треньорът Стефанов.
На 27 февруари от 18 ч в кафе-библиотека ВН ще се проведе благотворителна вечер за събиране на средства за престижното пътуване на златните момичета Боряна Семкова, Стефани Махова, Ивон Горанова и Калина Димитрова. В концерта ще участват Дивна Станчева, певици от студио „Икономов“, вокалната група на гимназията. Посетителите ще могат да си купят от благотворителния базар картички, изработени от деца от детска градина „Иглика“, живопис и акварели на ученици от клуба по изобразително изкуство в ПГИУ, а поканите за вечерта - картички-билети, са с цени от 10, 15 и 20 лева, са нарисувани от гимназисти от Националното училище по изкуствата.
Надяваме се русенци да откликнат, за да могат момичетата да докажат, че са най-добрите, каза Стефан Стефанов. А домакините от „Еконт Експрес“ - фирмата, която стопанисва кафе-библиотека ВН, са обещали да допълнят сумата, която ще се събере след финала на благотворителната акция.