30 000 лева обезщетение ще получи куриер от работодателя си заради инцидент на пътя, вследствие на който е с 30 процента намалена работоспособност. Русенският районен съд прецени, че искът на П.С. трябва да бъде уважен и той да бъде компенсиран заради болките и страданията, които ще търпи през целия си живот.
Пострадалият работел по трудов договор като шофьор и куриер.
През септември 2010 година П.С. шофирал по бул. „България“, когато в района на КАТ камион внезапно се включил в движението и това го принудило да премине в крайната лява лента на пътното платно. За жалост при тази маневра предната лява гума на колата попаднала в необезопасена шахта, П.С. загубил управление над автомобила и катастрофирал. Пристигналите полицаи му съставили акт, а по-късно наказателното постановление било отменено от Русенския районен съд с мотива, че шофьорът е преминал през необезопасено препятствие, за което не носи отговорност. 
След този пътен инцидент П.С. получил увреждания на гръбначния стълб и гърба и се наложило интензивно лечение за около две години и половина. През юни 2013 година Националната експертна лекарска комисия към Министерството на здравеопазването е приела, че бившият вече куриер е с 30 процента трайно намалена работоспособност. Затова П.С. не трябва да работи тежък физически труд, не трябва да стои прав продължително време и трябва да се пази от неблагоприятни климатични условия. Тези ограничения залагат на карта собственото му препитание, тъй като го принуждават да работи по-ниско платена професия.
С разпореждане от НОИ, което било потвърдено и от Върховния административен съд, злополуката от септември 2010 година е приета за трудова. Именно затова съдът е преценил, че е справедливо бившият куриер да бъде компенсиран с 30 000 лева.
Решението на Районния съд може да бъде протестирано пред Окръжния съд в Русе.