Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов нямаше как да скрие радостта си, че кръг преди края на редовния сезон отборът си осигури място в Топ 6 на Първа лига. 
„Не е време за много приказки, но на първо място искам да кажа едно огромно „Благодаря“ на футболистите, на колегите от щаба, на клубното ръководство, на феновете. Казах на момчетата, че са истински герои, че направиха невъзможното, че трябва да бъдат горди със себе си. С тези играчи може да се влиза във войни. Изтърпяха какво ли не! Първо, само ние и те знаят при какви невъзможни условия тренирахме и тренираме. Тяхното представяне е равносилно на подвиг. И най-важното е, че сред тях - простете за думата - няма мрънкалници. Ако имаше, на фона с тези условия за подготовка щяхме да се боричкаме някъде из „В“ група. Поработиха здраво и това шесто място е най-малката отплата за труда им“, заяви Великов пред „Утро“.
Според него рейдът на отбора през сезона е най-добрият отговор за томаневерниците. 
„Когато започнах работа в Русе преди 3 години, никой не ни вярваше. Всички се подсмихваха и ни вземаха на подбив. Да не говорим, че през този сезон изиграхме всички мачове извън Русе. Отборът обаче се кали в тази серия от гостувания. Сигурен съм, че когато настъпи времето за мачовете в първата шестица и ако, дай боже, играем в Русе, на Градския стадион ще има минимум 10 000 зрители. Минимум!“, смята Великов.
Какво следва след афишираната и изпълнена дотук цел за оставане на отбора в Първа лига.
„Продължаваме да мечтаем. Объркахме сметките на толкова много отбори с претенции, че имаме основателно право за своите нови мечти. Да му мислят другите. Чака ни още много работа и дано най-сетне наистина се завърнем в Русе“, пожела си старши треньорът.