Христо Тодоров от СУ „Христо Ботев“ победи в третото състезание по правопис и правоговор „Буквоплет“, организирано от Лайънс клуб Русе север в Канев център. На финала малкият ботевец спори с Йоанна Русева от ОУ „Любен Каравелов“, която остана на второ място. 
32 второкласници от 16 русенски училища премериха сили в грамотното изписване на трудни български думички. Надпреварата започна с танц на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Зорница“ при Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Милка Железарова, а директорката на общинската дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова връчи на организаторите поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов. Децата, техните родители и преподаватели бяха поздравени и от Антон Йорданов, паст-президент на Лайънс груп Русе север.
Децата се състезаваха да изговарят по букви сложни за изписване думи като „сграда“, „писък“, „съседка“ и др. Повечето се справяха отлично със задачата, която им възлагаше водещият на състезанието Илия Деведжиев, но някои „изгоряха“ още в началото заради коварни думички като „здание“.