700 участници посрещнаха организаторите от клуба за народни танци „Играорци“, които свикаха за шести път националния танцов фестивал за школи и клубове „Русчуклийска среща“. Участници от Благоевград, Сандански, София, Варна и другаде се събраха в зала „Дунав“ за танцовия форум под патронажа на кмета Пламен Стоилов. Специален поздрав поднесе Фолклорен танцов театър „Найден Киров“. 
На финала бяха връчени 19 награди. На първо място бяха класирани „Шопе“ от Горна Малина и клуб „Жътвари“ от Добрич. В категорията „Каквото ви душа сака“ най-добри се оказаха „Калушари“ от Враца. Тематична торта спечелиха „Липник“ от Николово, а танцьорите от „Хоро“ отнесоха във Велико Търново кошница с вино и мезета за най-ансамблово изпълнение. Буре пълно с вино и големи шишове с месо грабна клуб „Искра“ от Казанлък като най-масова група извън класирането.
Пламен Стоилов лично връчи своите грамоти на „Еленика“ от Елена, „Играорци“ от Габрово „Добруджанци“ от Тервел. Нови танцувални обувки спечелиха Мис и Мистър „Русчуклийска среща“ - Златка Мандова от клуба към Лесотехническия университет и Пламен Петров от „Калушари“. Най-атрактивната награда от домакините „Играорци“ отиде при „Моряците“ от Варна - дрон, с който да снимат предстоящите си репетиции и концерти.