Родопска гайда ще огласи днес борда на пасажера „Ариана“ в пристанище Пасау, където ще бъде дадено началото на туристическия сезон за русенската фирма „Дунав турс“ АД. Част от екипажа ще бъде с народни носии и ще посрещне първите пасажери на борда от Англия, които ще отпътуват към Будапеща.
 „Започваме оптимистично сезона, с много добро стиковане между нас и чартьорите на нашите кораби.  Ще имаме доста английски туристи, което наложи и промяна както в менютата, така и в анимационните ни програми. Стремим се да се съобразяваме с вкусовете на нашите гости, с чувството им за хумор, с желанията им за развлечения на борда. Винаги сме знаели, че ако бъдем гъвкави в този бизнес, само така ще устоим на конкуренцията в този бранш“, каза изпълнителният директор на „Дунав турс“ Катя Стоянова.
 С изцяло нова визия е и моторен кораб „Елегант Лейди“, който през зимния сезон е изцяло реновиран, съобразно последните тенденции в круизния туризъм. Кабините на горните палуби са с френски прозорци, с нов интериор са още ресторантът, лоби барът и рецепцията. На останалите кораби също е направен ремонт и промени в интериора. Точно това е дало шанс един от големите немски туроператори да предпочете пасажера „Хайнрих Хайне“ за своето традиционно фирмено парти в края на месеца.
  През този туристически сезон на корабите на туроператора са предвидени вечери, посветени на българското вино и кухня. Гостите ще имат възможност да дегустират български вина от различни региони, както и да се запознаят с характерните носии и танци. А в края на сезона от 29 октомври до 4 ноември ще бъде организиран круиз изцяло за български гости от Виена през Будапеща, Братислава, Мелк, Пасау и обратно във Виена.У