Първият стълб за електрическото осветление на Градския стадион в Русе бе издигнат донякъде. Предстои надграждането му със свръзки на определена височина. Работата по другите гнезда продължава с обичайното бавно темпо. 
А собственикът на фирма „Тарктур“ Христо Станков обявил, че новият срок за края на ремонта е средата на април. Добавка към заявката било съобщението, че тревата би трябвало да пристигне идната седмица.
Новото е, че министерството на спорта ще обяви едва на 3 април обществена поръчка за избор на фирма, която да изготви техническата паспортизация на съоръжението. Това означава технически надзор с издаване на пакет от сертификати и книжа, които гарантират, че реконструкцията е изпълнена качествено. Проблемът е, че могат да се появят фирми, обжалвали избора на надзорника, което означа ново пилеене на време.
По закон обаче, твърдят специалисти, такава контролна фирма се излъчва в началото на ремонта. Така тя проследява дали съответните ремонтни дейности се извършват по зададената техническа документация и ако констатира отклонения, се разпорежда за спешни корекции. 
Какво ще надзирава сега избраната фирма по техническия паспорт, след като са налице сериозни съмнения за качеството на поставения дренаж, поливната система и пилотите по осветлението? След дъжд - качулка!
А нататък има още много чакане. Да не говорим за актове 15 и 16, с които обектът се приема. Едва след тези книжа идва ред на Лицензионната комисия към БФС, а току-виж дошло време за първия мач от следващото първенство.