Футболистите на „Дунав“ ще гостуват днес на „Лудогорец“ в мач от предпоследния кръг на редовния сезон в Първа лига. В последната си среща на 2 април дунавци ще бъдат домакини на „Славия“. Точка срещу лудогорци ще е голяма и мечтана крачка в борбата на русенския отбор за позиция в Топ 6.
„Не отиваме като обречени, въпреки че съм казвал много пъти - „Лудогорец“ е с класа над всички тимове в България. Всички други отбори са с почти изравнени възможности и малката разлика в точките го показва. Нашата сила е, че имаме момчета с характер. Знам, че ще дадат всичко от себе си, пък каквото стане“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Дунавци ще са без наказаните Мирослав Будинов и Олексий Ларин, както и без контузения Атанас Атанасов.  В групата обаче е вратарят Мартин Луков, който пропусна няколко мача заради травма.
Единственият отсъстващ от асовете на „Лудогорец“ е капитанът Светослав Дяков, който ще пропусне заради контузия и световната квалификация България-Холандия. Разградчани едва ли ще имат проблеми на неговата позиция, тъй като разполагат с още двама много добри дефанзивни халфове - Абел Анисе и Лукас Саша.   
През есента „Дунав“ загуби символичното си домакинство срещу „Лудогорец“ в Разград с 3:5 в един от най-зрелищните мачове от сезона. 
Мирослав Будинов откри резултата, Кешерю вкара два гола до 1:2, Васил Шопов изравни в 33-а минута, Вандерскон направи 2:3 в 45-а, Петър Патев фиксира 3:3 с попадение в 66-а минута, а отново Кешерю и Кафу оформиха крайното 3:5.
След края на мача старши треньорът на шампионите Георги Дерменджиев се нацупи след въпроса как ще коментира необичайните за България 3 гола във вратата на неговия отбор и заяви, че футболът на „Дунав“ бил „само едно ритане на топката“.
Изявлението му възмути голяма част от футболната общественост у нас.