Съвсем скоро президентът, премиерът, министърът на отбраната и вътрешният министър ще кажат националната позиция по въпроса. Така вицепрезидентът Илияна Йотова отговори на въпрос на БГНЕС какви мерки предприема България във връзка с информацията за намеса на Турция в изборния процес на страната.

„Въпросът ви е към правителството. Не към мен. И аз очаквам малко повече информация. Чуват се много тревожни сигнали за намесата на различни политици на различни нива в Турция. Смятам, че съвсем скоро президентът, премиерът, министърът на отбраната и вътрешният министър ще кажат националната позиция по въпроса”, подчерта Йотова.

Относно това дали се мисли за свикване на КСНС за позицията, вицепрезидентът посочи, че позицията ще бъде изразена на различни нива от различните институции. „Много е трудно да се свиква КСНС в момента, тъй като няма действащ парламент и действащи председатели на ПГ, които са неизменна част. Предполагам че на различни нива се правят консултации и мисля, че съвсем скоро ще имате отговори на тези въпроси”, каза още Йотова по темата.