Петима бегълци от възпитателното училище в Завет вдигнали полициите в три области на крак след серия кражби. Хлапетата на възраст от 15 до 17 години са заловени и върнати в интерната, като са възстановили част от крадените пари.
На 19 февруари задружната петорка избягала от интерната и дошла в Русе. Вечерта бегълците отишли до денонощния магазин под търговския комплекс на ул.“Тодор Икономов“ в квартал „Чародейка“, видели, че продавачката е сама и съставили план. Единият 17-годишен младеж влязъл с двама 15-годишни, баткото сграбчил жената за ръцете, а малките влезли зад щанда и задигнали от касовия апарат оборота от 72 лева. В това време навън пазели другият 17-годишен с едно момче на 15 години. Накрая петимата избягали.
Малко по-късно бандата задигнала микробус, но стигнала само до Червена вода и горивото свършило. Проблемът бил решен с кражба на друг бус, с който стигнали до Ново село, но и неговият двигател изхълцал и угаснал заради изчерпване на нафтата. Тогава петорката се разделила на две групи. Едната отишла да вилнее във Велико Търново, а другата - в Стара Загора. След няколко кражби от магазини двете банди са заловени и върнати в Русе, откъдето са пратени пак в Завет.